Rólunk

Több, mint 10 éve alapítottuk meg vállalkozásunkat, melynek célja, hogy minél több embert segítsünk hozzá az autogén tréning elsajátításához, egy hatékony relaxált állapot eléréséhez.

Azóta folyamatosan bővítjük módszereinket, hogy naprakészek legyünk a legújabb kutatási eredményekben és modern technikákban. A neurofeedback módszerének bevezetése ezek gyümölcse.

Az országban először dolgozunk olyan módszerrel, mellyel az autogén tréning mellé egy speciális biofeedback technikát is alkalmazunk (neurofeedback), és így egy objektív külső mérésre támaszkodva sokkal közvetlenebbül tudjuk megcélozni az agy működését és ezáltal lecsillapítani azt. Tapasztalataink szerint így jelentősen tudjuk növelni az autogén tréning hatékonyságát, illetve azoknak is képesek vagyunk segíteni, akik amúgy igen nehezen érik el önállóan csukott szemmel az ellazult, nyugodtabb állapotot.

Az autogén tréning módszerét a Magyar Szimbolumterápiás Egyesület akkreditált módszerspecifikus képzésén sajátítottuk el és erre alapozva oktatjuk. Az neurofeedback módszerét több helyen is tanultuk, egyrészt szintén a Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület Módszerspecifikus Specializációjaként. Másrészt külföldi kollégáktól sajátítottuk el a legújabb vonulatokat.

Mivel a neurofreedback technika elég újkeletű hazánkban, ezért ebben az éveben bevezettünk az úgynevezett “ízelítő alkalmakat”, ahol lehetősége van bárkinek kipróbálni, megtapasztalni azt, és átbeszélni annak működési mechanizmusát, és a felmerült kérdéseket. Szerintünk a személyes megtapasztalás többet ér bármilyen részletes leírásnál.

Fontosnak tartjuk, hogy biztonságos, családias közegben tudd megtanulni az autogén tréning módszerét, ezért nálunk kizárólag kiscsoportos közegben tanulhatod meg a tréninget, melynek maximális létszáma maximum 5 fő. Általában 4-5 résztvevővel szoktunk dolgozni. Így mindenkire elegendő idő jut és bizalmibb légkör alakul ki a csoportokban.

Bozó Anikó

2004-ben végeztem az ELTE Pszichológiai és Pedagógiai Karán Tanácsadás pszichológiája szakirányon.

Néhány évet dolgoztam iskolapszichológusként. Időközben elvégeztem a Relaxációs és szimbólumterápiás Egyesület autogén tréner módszerspecifikus képzését.

Néhány éve neurofeedback teraputaként is dolgozom, mivel időközben elvégeztem a Neurofeedback terapeuta képzést is. Autizmus érintettség miatt kezdtem bele, és látom nap mint nap jótékony hatásait. Szerencsére azonban nem csak neurológiai fejlődési problémáknál használható, a használatósági köre egyre bővül. Előszeretettel – és jelentős sikerrel – használjuk olyan iskolás gyermekeknél, akik tanulási problémákkal, koncentrálási nehézségekkel, részképesség zavarokkal, küzdenek.

Pszichológusként, autogén trénerként és neurofeedback terapeuaként több módszert integrálva dolgozom. Hiszem és napi rendszerességgel tapasztalom, hogy mindenki számára megtalálható a módszer (vagy módszerek együttese), amivel hatékonyan tud megküzdeni a mindennapi nehézségekkel, stresszel. Ez mindenkinél más-más módszer kombinációja lehet.

Oláh András

Szintén 2004-ben végeztem, az ELTE Pszichológiai és Pedagógiai Karán Tanácsadás pszichológiája szakirányon. Ebben az évben kezdtem el dolgozni iskolapszichológusként, egy budapesti középiskolában, ahol munkám során rendszeresen használtam az autogén tréning módszerét. 

Magam közel tíz éve rendszeresen autogén tréningezek. Jelenleg a versenyszférában dolgozom egy multinacionális vállalatnál, ahol napi szinten tudom alkalmazni az autogén tréninget a munkahelyi stressz kezelésére és a megfelelő munka-magánélet egyensúly megteremtésére.