Mi az a Brainmap? – A qEEG jelentősége

Miért érdemes Brainmapet csináltatnod?

Szeretnéd tudni, hogy mennyire optimális az agyműködésed? Érdekel, hogy egy nagyszámú adatbázis alapján az agyműködésed milyen jellegzetes diszfunkciókra utaló eltéréseket mutat?

Jelentkezz brainmap mérésre!

A kvantitatív EEG jelentősége abban rejlik, hogy egy személy agyműködését össze tudjuk hasonlítani más ugyanolyan nemű és életkorú társai agyműködésével.

Ezek ún. Normatív adatbázisok alapján történnek. Ezek alapján meghatározhatjuk, hogy egy személy agyműködése bizonyos agyi területen mennyire (hány szórásnyira) tér el az átlagtól. Ha ez az eltérés jelentős – akár negatív, akár pozitív irányban – és ennek megfelelő viselkedésbeli eltérés is jelen van, akkor azzal az agyterülettel érdemes neurofeedback tréninget végezni.

Brainmap qEEG

Mire jó a Brainmap?

A 19 csatornás qEEG mérés alapján kapunk egy Ún. Brainmapet, mely alapján meghatározható, hogy milyen az agyműködésünk. Bizonyos EEG biomarkerek együtt járnak bizonyos működésbeli nehézségekkel, pl. figyelmi problémával, szorongással, alvásproblémákkal stb. Mérés után kapunk egy teljes profilt, melyen jól látható a személy ún. EEG profilja. Az alábbi képen ilyen EEG profil látható.

Hogyan működik az agyam?

Ez nem azt jelenti, hogy a fentiek közül mindegyik probléma feltétlenül fennáll. Ha viszont fenáll, akkor azon a megfelelő neurofeedback tréninggel hatékonyan lehet segíteni.

Hangsúlyozzuk, hogy qEEG nem alkalmas diagnózis felállítására, de jó kiindulópontja lehet egy személyre szabott neurofeedback tréningnek, mely egyéni tréning protokollok kialakítását is lehetővé teszi.